Superoppgaven

12Jan

I ukens episode snakker Caspar og Guro om den brede enigheten i hjelpeapparatet om at det er mulig å ta bort smerten fra folk som har det vondt. Hva om vi byttet fokus helt. Til at det er kapasiteten til å håndtere smerten som må styrkes? Guro konfronterer dessuten Caspar med noe som skjedde da hun gikk i terapi hos han. Og til slutt blir det gruppeterapi når alle lytterne våre blir invitert med på årets første kollektive superoppgave. PS. Forresten. Hvem sender denne episoden til statsministeren?

 

 

Nyttårsforsett og Ari Behn

5Jan

Godt nytt år til alle lyttere. Med og uten nyttårsforsetter. Caspar spør; hva skjer med oss når vi tror på at alle andre enn oss selv klarer å erstatte dårlige vaner med gode inn i et nytt år? Guro ønsker å snakke om en av de tydeligste målestokken for lykke inn i 2020 for sin egen del, nemlig kropp og vekt. Ari Behn blir også et samtaletema og Caspar åpner opp om at også han, som veldig mange mennesker, har opplevd å ha tanker om å ikke ville leve lenger.  

Punkt 2 - MEG

29Dec

Caspar har flatt batteri og Guro trår til med terapi. Endelig føles det helt rett å komme inn på punktet som ble annonsert i en tidligere episode, som den andre av to punkter Caspar kan lære bort; Punkt 2: Meg selv. Dette er verdt å få med seg, kjære lyttere. Å bli kjent med meg'et er nemlig effektivt på linje med medisin. Du trenger ikke engang skjønne hvorfor og hvordan for at det skal virke helende.  

Kunsten å være sur

22Dec

Kirkeklokkene ringer snart julen inn og Caspar og Guro diskuterer julens dilemma; å synge glade jul, mens man egentlig bærer rundt på den mest skambelagte følelsen av alle i julehøytiden; å være sur.  Caspar har bodd i mafiaens hovedstad og spør seg hvorfor ingen er sur på Sicilia? Guro forteller om sitt juleønske; å ha en venn hun kan være sarkastisk mot og som ikke blir sur... 

 

Skyldfølelse

14Dec

Caspar glir inn i presterollen og må innrømme at han liker å holde preken som sin farfar. Guro er beveget av en mail om skyldfølelse, og sammen dykker de ned i den guddommelige øvelsen, eller svenskeknappen om du vil, som gir noen sekunders fred på innsiden. Caspar kommer med et supertips til juleribben. Og som en bonus helt på tampen, blir det litt reality når Håvard kommer hjem til podding i stua. 

 

 

 

 

 

 

Evig singel og et uvanlig råd

8Dec

Caspar og Guro har fått mail fra en evig singel. De samtaler om Tinder, ensomhet, sårbarhet, mot og skam. Og så gir Caspar verdens skumleste råd og superoppgave til alle som ønsker å finne seg en partner...

Til alle som spør og som vil sende oss temaønske eller bare noen ord. Mailadressen til Caspar og Guro er gurofostervold@gmail.com og casparseip.gmail.com

Parterapi versjon 2.0

1Dec

Guro frykter at hun og Caspar må i podd-terapi etter ukens episode. For her krasjer Guruens realisme med Guroens romantiske syn på hva man skal kunne forvente i kjærlighetsforholdet.  

Problembarn

24Nov

Når barn tar ansvar for foreldrenes uro. I ukens episode snakker Caspar og Guro om den betingelsesløse kjærligheten barn føler for foreldrene sine, en kjærlighet som er så sterk at barn er villige til å bli et problem for at foreldrene skal slippe å se på sin egen uro. 

 

 

 

 

 

 

Press, stress og prestasjonsangst

17Nov

Når man stikker hodet frem, reagerer sinnet på en bestemt måte. For var det du gjorde eller sa egentlig godt nok, burde du ikke gjort eller sagt det på en annen måte? Caspar ser på mekanismen som for oss alle er garantisten for følelsen av utilstrekkelighet. Guro på sin side føler et press på å være en mini-Caspar ute i verden mens Caspar har gjort seg noen betraktninger rundt lekser og barn.

 

Vanskelige vennskap

10Nov

Caspar blir meget engasjert over temaet en av våre lyttere har skrevet inn om; vennskap. Guro har erfart at vennskap har en kostnad. Caspar på sin side er interessert i hvorfor man holder noen på avstand og sammen diskuterer de hva du må risikere for å bli næret av et vennskap. Som en bonus sier Caspar noe viktig om hvordan du kan komme nærmere dine egne foreldre... 

 

- Older Posts »